2904/21

Opleiding IR13 - online

Laat je leerlingen de logische poorten en sensoren van een LEGO-trein manipuleren. Leer ze zo denken als echte ingenieurs!

Data
donderdag 29 april 2021, 09:00
tot donderdag 29 april 2021, 12:30
Locatie
Online
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 11 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€30,00 per persoon

Laat je leerlingen de logische poorten en sensoren van een LEGO-trein manipuleren. De opdrachten worden steeds uitdagender. Leer ze zo denken als echte ingenieurs!

Treinen kunnen tegenwoordig meer en meer zelfstandig rijden. Dat is te danken aan hun gevoelige sensoren en een correcte programmatie. Op die manier proberen ingenieurs zoveel mogelijk menselijke fouten uit te schakelen. Het verhoogt de veiligheid van alle reizigers! 

Denken als een echte ingenieur

Met het educatief pakket IR13 laat je jouw leerlingen hun ingenieursvaardigheden ontdekken via logische poorten en sensoren. Met de logische modules leren ze een LEGO-treintje te manipuleren. Bijvoorbeeld tot het automatisch voor het rood licht stopt, bij een seinhuis toetert of de lichten aanzet in de donkere tunnel. Laat ze volop:

  • Ontwerpen.
  • Schematiseren.
  • Implementeren.
  • Bijsturen.
  • Opnieuw proberen.

Tijdens deze opleiding krijg je als leerkracht eerst een korte presentatie met wat uitleg over de opzet van het project.

Je krijgt een kleine koffer toegestuurd waarmee je het educatief materiaal en de werking ervan leert kennen.   Onze lesgever zet je daarna snel aan het werk met enkele praktische opdrachten.

Inhoud koffer : Bochtsporen (5x4), rechte sporen (2x4), 2 Wisselsporen links en rechts, 2 AA batterijen, 6 AAA batterijen, 1 oplader, kruisschroevendraaier, trein, locomotief, handleiding, voorbeeldblad opbouw en materiaalkoffer


Deze kleine instructiekoffer dient u na de opleiding (op uw kosten) terug te sturen binnen de 10 dagen.

Bekijk zeker onze handige instructiefilmpjes en meer informatie over de materiaalkoffer IR13.

 

Meer info:


  • Voor: leerkrachten techniek, elektriciteit, wetenschappen en STEM werk 1e graad ASO en TSO
  • Inbegrepen in prijs: verbruiksmateriaal tijdens de opleiding (koffer wordt opgestuurd op kosten Brightlab),                                                          vier weken huur materiaalkoffer  (retour op kosten school) De huurvoorwaarden zijn opgenomen in onze Algemene voorwaarden. Lees goed de voorwaarden ivm het aanvaarden, terugbrengen en facturatie.
  • Extra materiaal te huur: De materiaalkoffer IR13 omvat voldoende materiaal om met vijf groepen in de klas aan de slag te gaan. Deze koffer is per week te huur.  
  • Online via teams platform
  • Duur : 3u30 - 9u tot 12u30
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.