2009/21

Opleiding De micro:bit - introductie

Korte opleiding voor leerkrachten

Data
maandag 20 september 2021, 09:00
tot maandag 20 september 2021, 12:00
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 8 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€70,00 per persoon

 

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit V2, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

De mogelijkheden van de micro:bit zijn bijna oneindig. Of je nu richtingaanwijzers wilt installeren op je fiets, je eigen stappenteller wilt ontwerpen of een zelfrijdend autootje wilt programmeren, met de micro:bit realiseren je leerlingen de leukste opdrachten en integreer jij zonder moeite STEM in je lessen.

Tijdens deze opleiding leer je als leerkracht eerst zelf werken met de micro:bit. Daarna zet onze lesgever je aan het werk met praktische opdrachten die je achteraf in de klas kan brengen. De lesgever toont je ook enkele uitbreidingsmogelijkheden, zoals een project rond fietsveiligheid nadat je met micro:bits richtingaanwijzers voor de fiets gemaakt hebt.

 

Wie na de opleiding ‘De micro:bit - Introductie’ nog niet genoeg kan krijgen van deze microcomputer, kan de vervolgopleiding volgen. Met deze navorming gaan we nog dieper in op de oneindige mogelijkheden van de micro:bit. Er komen ook heel wat uitbreidingen aan bod.

Meer info


  • Voor: leerkrachten derde graad lager onderwijs; leerkrachten eerste graad secundair onderwijs A-stroom en B-stroom; leerkrachten STEM, ICT en techniek.
  • Eigen laptop  meebrengen + externe muis aangeraden
  • Duur : 3 u
  • Aantal deelnemers : min 5 en max 16 deelnemers
  • Prijs:  70 Euro 
  • Inbegrepen :   hand-outs, micro:bit  

 

   Opgelet! Dit is een hybride navorming; je kan deze zowel in onze lokalen als online volgen.

                 Indien je liever online volgt dan kan je hier inschrijven.

 
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.