1802/22

Groene Vingers

STEM-OPLEIDING //

Data
vrijdag 18 februari 2022, 09:00
tot vrijdag 18 februari 2022, 12:30
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 16 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€50,00 per persoon

 

Door voor planten te zorgen, leren kinderen zorgzaam en verantwoordelijk om te gaan met levende zaken en de natuur.

De opleiding ‘Groene Vingers’ mikt op leerkrachten kleuter- en lager onderwijs en is de ideale introductie tot STEM bij jonge kinderen. De activiteitenbundel ‘Van kamishibai tot STEM’ en het kamishibaiverhaal ‘Stef heeft groene vingers’ loodst kinderen ervaringsgericht en vanuit hun eigen leefwereld door experimenten met planten.

Bij wijze van introductie staan we stil bij de basisstappen van het wetenschappelijk experiment en op achtergrondinformatie over de plant. Daarna onderzoeken we de basisbehoeftes van de plant; licht, voeding, water en lucht, komen de superkrachten van planten aan bod, leren we de chemie van de plant kennen en ontdekken we wat geologie te maken heeft met de plant. Als uitbreiding tonen we nog een aantal technische realisaties waarmee de leerlingen aan de slag kunnen en een aantal tips die kinderen op school en daarbuiten sensibiliseren voor een groene omgeving.

Meer info:


  • Voor: Leerkrachten lager onderwijs - studenten
  • Duur: 3,5u  9 u -12u30
  • Aantal deelnemers: min. 5 en max. 16 deelnemers 
  • Prijs:  50 Euro
  • Inbegrepen in de prijs: digitale handleiding 'Groene Vingers' en hand-outs van de presentatie  

 

Bestellen is enkel nog mogelijk via ons nieuwe platform

Het is niet meer mogelijk om een bestelling te plaatsen via dit platform. We houden het nog even online, zodat je je bestellingshistoriek en facturen kunt raadplegen.

Wil je een nieuwe bestelling plaatsen? Dan zien we je graag terug op ons nieuwe platform. Maak er wel een nieuwe account aan, want jouw gegevens werden helaas niet overgenomen.

Naar Brightbib.be