0610/211011/21

Traject Techniek 3 modules

Data
woensdag 06 oktober 2021, 09:30
tot woensdag 10 november 2021, 16:30
Locatie
Howest Hogeschool (Industrial Design Center), Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 16 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€180,00 per persoon

Het professionaliseringstraject Techniek & STEM laat leerkrachten een traject met verschillende pijlers te volgen. Na het volgen van het traject maakt elke leerkracht de lessen en projecten STEMmiger.

Wanneer je je inschrijft voor het professionaliseringstraject, volg je de pijlers ‘Elektriciteit’, ‘Elektronica’ en ‘Duurzame energie’. Leerkrachten die het traject met deze drie pijlers voltooid hebben, mogen daarna gratis aansluiten bij één van onze opleidingen die onder de pijler ‘Innovatieve didactische middelen’ vallen.

In het professionaliseringstraject zit standaard vervat:

 1. Pijler ‘Elektriciteit’
  1. Experimenteerset elektriciteit: Deze set geeft je alle tools om met elektriciteit aan de slag te gaan, gaande van een eenvoudige stroomkring tot een meer ingewikkelde schakeling.
  2. Automatiseer de StroOHMkring - deel 1: Dit educatief pakket bestaat uit twee delen. In dit eerste deel rond elektriciteit leren je leerlingen alles over de eenvoudige stroomkring, verschillende verbruikers, serie-, parallel- en gemengde schakelingen en de wet van Ohm.
 2. Pijler ‘Elektronica’
  1. IR13: Laat je leerlingen een legotrein bedienen en manipuleren. De opdrachten worden steeds uitdagender, zodat je leerlingen leren denken als echte ingenieurs!
  2. Automatiseer de StroOHMkring - deel 2: Het tweede deel van dit pakket gaat over elektronica. Je leerlingen leren werken met de transistor, sensoren en logische poorten. Met deze kennis kunnen ze vervolgens hun eigen schakelingen of werkstukken automatiseren.
 3. Pijler ‘Duurzame energie’
  1. Duurzame energiebronnen: Waarom zijn duurzame energiebronnen zo belangrijk? Onderzoek de werking van een windmolen en een zonnecel en laat het thema ‘klimaat’ praktisch aan bod komen in de lessen.

De vierde pijler wordt gratis aangeboden na het volgen van de eerste drie. Je kiest welke van deze opleidingen je gratis wenst te volgen. Klik op de namen van het opleidingsonderdeel om te weten te komen waar en wanneer de eerstvolgende sessie hiervan plaatsvindt.

 

 1. Pijler ‘Innovatieve didactische middelen’
  1. De micro:bit: Leer programmeren met de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën ontwerpt.                                    OF
  2. Virtual/Augmented Reality in de klas: Duik samen met je leerlingen in de wereld van VR en AR.                                                         OF 
  3. 3D-tekenen in Tinkercad: Ontwerp 3D-tekeningen met het programma Tinkercad

Wie het professionaliseringstraject wil volgen, maar dit liever in de eigen school volgt, kan een professionaliseringstraject op maat volgen. Dit kan vanaf 5 leerkrachten in een school. Een educatief medewerker werkt dan samen met deze leerkrachten, op basis van jullie noden en wensen, een traject uit.

Om het professionaliseringstraject op maat aan te vragen en samen te stellen, neem je contact op met onze educatief medewerker Matthias

Bijkomende info


Voor : leerkrachten SO 1ste graad 

Duur : 1 opleiding bestaande uit 1 volledige dag + 2 halve dagen

Data :

 • 6 oktober : Module elektriciteit – 0,5 dag
 • 20 oktober : Module elektronica – 1 dag
 • 10 november : Module duurzame energie – 0,5 dag

Aantal deelnemers :  min 5 en max 16
Prijs : 180 Euro (volledige traject)
Inbegrepen : 1 maand huur koffer StrOHMkring + 1 maand huur koffer IR13 + 1 gratis workshop naar keuze, microbit , VR/AR, 3D printing .

Voor de gratis opleiding : voeg, deze toe aan uw mandje. Kies zoiezo voor betalen na factuur en vermeld in opmerking "4de opleiding gratis ". Deze wordt dan naar 0 gebracht. Of stuur een mail naar els@brightlab;be en ik voeg ze voor u toe.

Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.