0812/21

Infosessie Yes we make it

Infosessie

Data
woensdag 08 december 2021, 14:00
tot woensdag 08 december 2021, 15:00
Locatie
Online
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 13 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€0,00 per persoon

‘Yes, we make it!’ is een educatief spel. Kinderen worden wakker in een wereld zonder volwassenen. Zullen ze hun plan kunnen trekken?

Aan de hand van thema’s als Speel!, Leef!, Zorg! en Groei! krijgen de leerlingen heel wat STEM-uitdagingen. Zo ontwerpen ze een bibberspiraal, programmeren ze een ambulance, maken ze zelf snoepjes en zeep, bouwen ze een plantenserre en nog veel meer.

De verschillende thema’s zijn zo opgebouwd dat ze leerlingen hun STEM-talenten ontdekken. Ze volgen een leerlijn waar o.a. elektriciteit, programmeren met de micro:bit, onderzoekend en ontwerpend leren, 3D-tekenen en nog heel wat meer aan bod komen. Er is specifiek aandacht voor meisjes en hun STEM-talenten.

Per thema (4 in totaal) zijn er ongeveer 10 lesuren in de klas nodig. Alle werkblaadjes, het leerlingenleerpad en de leerkrachtenhandleiding staan op de online omgeving op https://yes.brightlab.be/.

 

Meer info


  • Voor: leerkrachten derde graad lager onderwijs
  • Duur : 1 u
  • Aantal deelnemers : min 5 en max 16 deelnemers
  • Prijs:  0 Euro 
  • Inbegrepen :    digitale hand-outs,
  • Online : via Teams

 

 

 

Bestellen is enkel nog mogelijk via ons nieuwe platform

Het is niet meer mogelijk om een bestelling te plaatsen via dit platform. We houden het nog even online, zodat je je bestellingshistoriek en facturen kunt raadplegen.

Wil je een nieuwe bestelling plaatsen? Dan zien we je graag terug op ons nieuwe platform. Maak er wel een nieuwe account aan, want jouw gegevens werden helaas niet overgenomen.

Naar Brightbib.be