2009/21

Roze bladgisten (Babel'air) - Brusselse scholen

Data
maandag 20 september 2021, 14:00
tot maandag 20 september 2021, 16:00
Locatie
Online
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 16 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€0,00 per persoon

Luchtvervuiling is een actueel thema dat op verschillende manieren kan gemeten worden. Tijdens deze opleiding maken we kennis met bio-indicatoren, een biologische manier om verzurende luchtpolluenten te kunnen meten. De bio-indicator van ons wetenschappelijk experiment zijn roze bladgisten. Dat is een micro-organisme dat groeit op bladeren van de es en de esdoorn. Volgende thema’s komen aan bod tijdens de interactieve hands-on activiteit: determinatie van bomen, zichtbaar maken en leren opkweken van micro-organismen, evenals hygiënisch werken. De meetresultaten worden weergegeven op een kaart van België.

Deze opleiding is een onderdeel van het project Babel’Air rond luchtkwaliteit voor Brusselse scholen. Babel’air is een project van asbl Hypothèse en Leefmilieu Brussel, ondersteund door Bloomberg Philantropies.

Het experiment van de roze bladgisten is eveneens een onderdeel van de e-learningmodule Planetwatch.

Meer info

 


  • Voor: 1ste graad . Voor Brusselse scholen (Brussels Hoofdstedelijk Gewest) wordt dit gratis aangeboden in functie van project Babel'air.  We bieden deze sessie ook aan voor niet-Brusselse scholen maar vragen enkel kostprijs materiaal. Inschrijven kan hier 
  • Duur : 2 u
  • Aantal deelnemers : min 5 en max 10 deelnemers
  • Prijs:  0 Euro 
  • Inbegrepen :   hand-outs 
  • Materiaal : petriplaatjes worden toegestuurd
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.