0905/19

Opleiding Kamishibai

Data
donderdag 09 mei 2019, 09:30
tot donderdag 09 mei 2019, 15:30
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 8 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€80,00 per persoon

STEMOPLEIDING //  In deze workshop maak je je eigen kamishibai - een Japanse vertelkast- om, vertrekkende van een verhaal, een technisch of wetenschappelijk probleem aan te brengen.

De kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een verteltheaterkastje bij gebruikt waarin tekeningen van A3-formaat geschoven kunnen worden. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal dat op de achterzijde van de prenten staat. 

Op deze originele manier kunnen we een leuk verhaal vertellen aan de kinderen. Een verhaal of een prentenboek is immers één van de ‘Zes aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’. De verhalen zijn ook zo opgevat dat bijna elke prent vertrekpunt kan zijn voor een STEM-activiteit in de klas.

Tijdens de opleiding maakt ieder in de voormiddag zijn/haar kamishibai.In de namiddag gaan we met de vier verhalen aan de slag om de STEM-activiteiten die in de verhalen vervat zitten, uit te proberen. 

Je kamishibai én de prenten van de vier verhalen ('Stef wil de ruimte in', ‘Stef heeft groene vingers’, ‘Stef wordt matroos’ en ‘De gouden kroon van de koning') neem je na de opleiding mee naar de klas.

Meer info


  • Voor: voor kleuterleerkrachten en stem-coaches
  • Duur: hele dag
  • Inbegrepen in de prijs: broodjeslunch en koffie zijn inbegrepen in de prijs
  • Het lesmateriaal bestaat uit alle houten onderdelen om de kamishibai te maken, 18 A3 tekeningen op stevig papier voor 2 verhalen en 2 didactische handleidingen voor het uitvoeren van de STEM-activiteiten.
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.