E-classroom' is het digitaal platform van Brightlab dat projecten modulair en in een ‘blended-learning’-formaat aanbiedt. 

Deze vorm van didactiek combineert zelfstandig online leren met een klassikaal doe- en leerproces voor leerkrachten en leerlingen. Brightlab schuift hierbij het model van de ‘flipped’ of omgekeerde classroom naar voor, waarbij de leerlingen eerst door zelfstudie in de E-classroom contactmomenten voorbereiden en de leerkracht daarna in de klas op de toepassing en diepere verwerking van de leerstof ingaat. 

AANBOD EN INSCHRIJVEN:

PlanetWatch

Hoe sensibiliseer je je leerlingen voor de kwaliteit van de lucht? PlanetWatch doet het via een wetenschappelijk experiment, met bio-indicatoren op bladeren van de es en esdoorn voor de aanwezigheid van vervuilende stoffen in hun leefmilieu.

Arduino van onder het fijnstof 

Bestudeer hoe de concentratie van fijnstof kan gemeten worden en doorloop de fasen voor het ontwerp van een Arduino-gestuurde optische fijnstofdetector.

Arduino: Hello World

'Arduino: Hello World' maakt je wegwijs in de wereld van het 'brein' van de meeste elektronische toestellen - de microprocessor - en laat je leerlingen proeven van het programmeren.

Microbiologie in coronatijden 

Alles over pandemieën, bacteriën versus virussen en COVID-19.

Water in de stad 

Water in de stad is een STEM-project dat ingaat op het probleem van stedelijke wateroverlast.